חברי מערכת הפאנטזי התכנסו בשביל לבחור את הסליפרים שלהם לעונת 2017-18. הנה התוצאה.

נעם הולנדר

דרק פייבורס – יוטה ג'אז – מדורג 123 ביאהו, 97 בבסקטבול מונסטר:

אחוז בעלות: 100%
בחירה ממוצעת בדראפט: 108.7
אני אתחיל בהסתייגות. מניסיון של 4 שנות פאנטזי למדתי שאחרי עונה רעה, בדרך כלל קשה לשחקנים לחזור למה שהיו קודם, ולפייבורס הייתה עונה מזעזעת.
עדיין, שימו לב אילו מספרים הוא נתן רק לפני שנתיים:
16.4 נקודות ב51% מהשדה ו70% מהעונשין, 8.1 ריבאונדים, 1.5 בלוקים ו1.2 חטיפות.
נגבו רגע את הריר ונמשיך.
פייבורס התחיל את העונה שעברה פצוע, וכשהוא חזר, הוא חזר לקבוצה שרצה טוב עם גורדון הייוורד כקלע המוביל, ג'ורג' היל כסקורר משנה ורודי גובר כסנטר הפותח. בעונה הנוכחית הכל אמור להיות שונה, פייבורס כרגע בריא. הייוורד והיל כבר לא בקבוצה והכדור אמור להיות בעיקר בידיים של רוביו, רכז שמחפש את המסירה הרבה הרבה הרבה לפני שיחפש את הזריקה. החמישיה הפותחת של יוטה אמורה להכיל את גובר, אינגלס ורוביו, אף אחד מהם לא סקורר בולט במיוחד. הנקודות חייבות להגיע מאיפשהו, והמקום הזה יכול להיות פייבורס והגארד השני שיפתח (בין אם זה רודני הוד או דונובן מיטצ'ל הרוקי), ואם כל זה לא מספיק, שני המחליפים המובילים בעמדות 4-5 הם ג'ונאס ג'ברקו ואקפה אודו.
אני לא חושב שפייבורס ישחזר את המספרים מעונת 2015-16, ועם כל הפציעות שלו הוא תמיד הימור, אבל עם הסיטואציה והתקרה שלו, הוא הימור שהייתי מוכן לקחת גם 30 מקומות לפני הדירוג שלו, באזור הבחירה ה-90, יש מצב שגם ב-80.

ג'יילן בראון – בוסטון סלטיקס – מדורג 170 ביאהו, 190 בבסקטבול מונסטר:

אחוז בעלות: 16%
בחירה ממוצעת בדראפט: 139.1
לג'יילן בראון הייתה עונת רוקי מעניינת. מצד אחד, משחקן שנבחר שלישי בדראפט מצפים להיות אחד מהשחקנים המובילים של הקבוצה. בראון בהחלט לא עשה את זה, הוא לא היה דומיננטי באף קטגוריה ספציפית וסיים את העונה עם 17 דקות בממוצע למשחק. מצד שני, שחקן שנבחר מקום שלישי בדראפט לא אמור להגיע לאלופת קונפרנס. בוסטון רצה טוב שנה שעברה, היה לה סגל חזק ודברים חשובים להשיג, לתת דקות לבראון לא היה בראש סדר העדיפיות שלה.
בכל זאת, נראה שבבוסטון אוהבים מאוד את בראון, הוא מסוג השחקנים שנותן יותר ממה שהסטטיסטיקה שלו מראה. במהלך העונה שעברה נשמעו קולות מבוסטון שטוענים שההתפתחות שלו התקדמה מהר יותר ממה שציפו. ההוכחה הכי טובה להערכה של בוסטון לבראון היא העובדה שאיינג', בחור לא סנטימנטלי במיוחד שפירק לחלוטין את החמישיה מהעונה שעברה, סירב להעביר את בראון הקיץ למרות דיווחים על התעניינות של לא מעט קבוצות.
להפסיק לקשקש ולספר לכם למה כדאי לבחור שחקן שנתן פחות מ-7 נקודות למשחק שנה שעברה ולא הצטיין באף קטגוריה?
טוב, אם אתם מתעקשים.
ידוע ששחקני שנה שניה בדרך כלל נותנים קפיצה סטטיסטית, במקרה של בראון זה אמור להיות בולט במיוחד. לסלטיק יש רק את מוריס בעמדה 4, הייוורד לדעתי ישמור על עמדה 2 לא מעט דקות. זה אמור לפנות לבראון הרבה יותר דקות העונה, גם בעמדה 3 וגם בעמדה 4. אני לא אופתע אפילו אם הוא יגיע לסביבות ה-30 דקות למשחק בממוצע. זה לבד אמור להקפיץ אותו ל-11 נקודות למשחק. מאמין שהוא יתרום גם באחוזי שדה, ריבאונד, שלשות, יוסיף חטיפה וחצי חסימה למשחק.
אלו נתוני הפתיחה, מכאן אני רק מצפה שהוא ישתפר ויראה לנו למה בחרו אותו כ"כ גבוה.
יאהו מדרגים אותו 170, אם הוא פנוי לכם באזור ה-140, לכו על זה.

לאנס סטיבנסון – אינדיאנה פייסרס – מדורג 194 ביאהו, 250+ בבסקטבול מונסטר:

אחוז בעלות: 8%
בחירה ממוצעת בדראפט: 144.2
המסלול של סטיבנסון הוא אחד המסלולים המוזרים בNBA, אחרי שפרץ בעונה הרביעית שלו באינדיאנה והיה מלך הטריפל דאבלים של הליגה באותה עונה (עם 5, מצחיק לחשוב על זה אחרי מה שראינו בעונה שעברה), סטיבנסון בחר לעזוב את אינדיאנה ולחתום בשארלוט. אחרי עונה מסוייטת שם וחצי עונה בקליפרס בהן אכזב בגדול, סטיבנסון הועבר בטרייד לממפיס והראה שם סימני חיים. את העונה שעברה הוא פתח לא רע בפליקנס, אבל שיחק שם רק 6 משחקים לפני שנפצע, ונחתך מהקבוצה בצעד שגרר ביקורת רבה על הפליקנס. סטיבנסון הספיק לחזור בסוף העונה הוא ולחתום לתקופה קצרה במינסוטה, שם לא הצליח להשאיר חותם, ולבסוף חזר הביתה לאינדיאנה לששת המשחקים האחרונים של העונה הסדירה, בהם גם לא הרשים במיוחד.
ואז התחיל הפליאוף…
16 נקודות למשחק שבאו עם 1.8 שלשות למשחק ו51% אחוזים מהשדה. לזה הוא הוסיף 5.3 ריבאונדים ו2.8 אסיסטים.
הוא כנראה לא ישחזר את השורה הזו העונה, אבל נראה שכן יש משהו באינדיאנה שמוציא ממנו את המיטב. סטיבנסון אמור להיות השחקן השישי של אינדיאנה העונה. אם נוסיף לזה את העובדה שהוא יכול לשחק ב-2 עמדות, נקבל צפי של כמעט 30 דקות למשחק. יותר חשוב מזה, הרבה מהדקות האלו יהיה נגד החמישיה השניה של היריבה ובלי אולדיפו וקוליסון, שאמורים להיות מובילי הכדור של הקבוצה, על המגרש.
אני מצפה למס' נקודות דו ספרתי באחוזי שדה סבירים, סביבות ה-5 ריבאונדים ו-3 אסיסטים ושלשה. זה לא אמור להיות קיים באזור הבחירה ה-200, אני מוכן להשקיע בו בחירה באזור ה-140 בלב שלם.

 

איליה רחמילוב

עומרי כספי – גולדן סטייט ווריורס – מדורג 327 ביאהו, 250+ בבסקטבול מונסטר:
אחוז בעלות: 0
בחירה ממוצעת בדראפט: לא נבחר
כספי הועבר בטרייד עם קאזינס לניו אורלינס, נתן משחק ראשון טוב, נפצע ונחתך. בהמשך העונה חתם במיניסוטה, אבל לא הרשים וסיים עם ממוצעים עונתיים עלובים של 5.2 נק' 3.1 ריב' ו-0.4 שלשות שבגללם הוא מדורג עכשיו כל כך נמוך.
למרות הממוצעים העלובים והעונה הזוועתית שעברה עליו, אף אחד לא פקפק בכך שכספי ימשיך לשחק ב NBA. בסופו של דבר כספי בחר לחתום על חוזה מינימום באלופה (כנראה שהיו לו הצעות גבוהות יותר) ובשבילנו זה מצויין. עונה קודם לכן, בבלגן שקרוי סקרמנטו, כספי העמיד ממוצעים של 11.8 נק' 5.9 ריב' 1.6 שלשות ב-48% מהשדה לא רעים בכלל  ואפילו פינק עם כמעט חטיפה למשחק. ממוצעים שהביאו אותו על סף המאייה הפותחת.
את העונה האישית הנהדרת בסקרמנטו הוא נתן עם 27 דקות במשחק. למרות שבארנס הלך אני לא חושב שכספי יוכל לשחזר בגולדן את כמות הדקות הזו, אבל מאט בארנס שיחק שנה שעברה כ-24 דקות לערב אז זה סדר הגודל +/- שאני מצפה שכספי יקבל ואני חושב שהוא יצליח לנפק ממוצעים טובים יותר מאשר בסקרמנטו ולהיכנס ל-Top 100 בזכות המערכת הנהדרת שיודעת להוציא מכל שחקן את המקסימום.
אל תתביישו להיות פרובינציאליים ולבחור בו באזור הבחירה ה-130.

מילוש תאודוסיץ – לוס אנג'לס קליפרס – מדורג 188 ביאהו, 151 בבסקטבול מונסטר:
אחוז בעלות: 12%
בחירה ממוצעת בדראפט: 139.4
מילוש בן 30, כבר לא ילד. לא בדיוק הרוקי הסטנדרטי שרגילים לראות ב-NBA.
היסטורית אני לא מכיר אף שחקן אירופאי, למעט סאבוניס האדיר, שהגיע ל-NBA בטווח הגיל הזה והצליח לייצר קריירה טובה. שאראס הוא אולי הדוגמא הטובה ביותר למה אמור לקרות למילוש.
גם הוא הגיע בגיל מאוחר לאחר שחרך את אירופה ולא ממש הצליח להותיר חותם או אפילו לתקוע יתד. למרות הדימיון, מילוש מגיע לסיטואציה שהרבה יותר מתאימה לו. בקליפרס אין רכז יוצר טוב ממילוש ואין לו תחרות עזה על העמדה. הוא אמור לחלוק את הדקות בקו האחורי בעיקר עם בברלי השומר הנהדר (שיחפה על החולשה הזו של מילוש) אך המאותגר התקפית ועם אוסטין ריברס ולו וויליאמס. יכול להיות שהוא ייפתח בחמישייה, אך גם אם לא, הוא עדיין אמור לראות מספיק דקות מגרש.
אני מקווה לקבל ממנו תפוקה יותר דומה לחוזה קלדרון שבשנת השיא שלו כמעט סיפק דאבל דאבל עונתי, אני לא חושב שמילוש יוכל להגיע לזה כבר בעונה הראשונה שלו, אבל שורה של 5-6 אסיסטים + 10-12 נקודות עם 2 שלשות לערב לא נשמעת לי בלתי סבירה.
הייתי מהמר עליו בסיבוב האחרון או אולי אחד לפני ולא יותר מוקדם כי בכל זאת, שאראס וזה…

ת'ון מייקר– מילווקי באקס – מדורג 364 ביאהו, 166 בבסקטבול מונסטר:
אחוז בעלות: 26%
בחירה ממוצעת בדראפט: 139.4
מייקר הוא החד קרן הבא. יצור אגדי ומסתורי שמסוגל לשמור על הטבעת (אומנם 0.5 חסימה למשחק זה לא הרבה אבל  per 36 זה  1.7 ובפלייאוף הוא כבר חסם 1.8 למשחק!) לקלוע שלשות ( 38%) ולקלוע עונשין (או לפחות לא להרוס).
בתחילת העונה הקרובה הוא יקבל את ההזדמנות לפתוח בעמדת הסנטר של הבאקס  ואם הוא יצליח לפרוץ מוקדם ממה שמצפים ממנו , אז הוא יהיה בחירה מאוחרת נפלאה.
הסיכוי לזה הוא לא גבוה אבל אם אתם אוהבים להמר אז תלכו עליו באזור 140.

 

שגיא בלדר

רונדה הוליס-ג'פרסון – ברוקלין נטס – מדורג 148 ביאהו, 92 בבסקטבול מונסטר:
אחוז בעלות: 26%
בחירה ממוצעת בדראפט: 147.3
הוליס-ג'פרסון הלך והשתפר ככל שהתקדמה העונה הקודמת. את העונה הקרובה הוא הולך להתחיל בחמישיה של הנטס והוואקום שהותירה העזיבה של ברוק לופז גם כן הולכת לשחק לטובתו.
הממוצעים שלו אחרי האולסטאר עמדו על 10,7,2 עם מעל לחטיפה למשחק וכמעט גג למשחק, ב-45% מהשדה ו-73% מהעונשין. בנוסף הוא עובד על הקליעה ל-3 וצפוי שיפור העונה (רק 0.2 אשתקד). הוליס-ג'פרסון דורג במקום ה-108 בבסקטבול מונסטר לממוצעי פוסט אולסטאר אשתקד, ואין סיבה שהעונה הוא לכל הפחות לא ישחזר את ההישג – רק הפעם למשך כל העונה.

ג'וש ריצ'רדסון – מיאמי היט – מדורג 152 ביאהו, 109 בבסקטבול מונסטר:

אחוז בעלות: 20%
בחירה ממוצעת בדראפט: 145.2
ריצ'רדסון פתח בצורה טובה את העונה שעברה, אבל אז בינואר הוא נפצע וכשחזר אחרי האולסטאר לקח לו זמן לחזור לעניינים, אבל את העונה הוא סיים ביכולת פנטסטי. דרוג פוסט אולסטאר שלו בבסקטבול מונסטר הוא 86, אבל מה שמעורר באמת את התאבון זה המספרים שלו באפריל, 15,3,3 עם 2.3 חט', 1.5 גגות ו-2.8 שלשות למשחק ב-46% מהשדה ו-90% מהקו. אז נכון שמדובר ב-6 משחקים בלבד, אבל גם בשאר המשחקים, למעט המשחקים שלו אחרי החזרה מהפציעה, הוא סיפק מספרים שאמורים לדרג אותו הרבה יותר גבוה מהדירוג של יאהו. בנוסף, הוא תמיד קיבל באזור 30 דקות למשחק וצפוי להמשיך בכך העונה.

ארון גורדון – אורלנדו מג'יק – מדורג 101 ביאהו, 52 בבסקטבול מונסטר:

אחוז בעלות: 81%
בחירה ממוצעת בדראפט: 103.4
דיברתי כבר על גורדון בכתבה על חשיבות סטטיסטיקת הפוסט-אולסטאר. המספרים שלו בעונה שעברה השתפרו באופן משמעותי ברגע שהוא עבר לשחק בעמדת הפאוור פורוורד, אחרי שסרג' איבקה עבר בטרייד לטורונטו, והדירוג שלו בבסקטבול מונסטר לתקופה זו הוא 41. אני לא מצפה ממנו לנפק את אותם הממוצעים לאורך עונה שלמה, אבל העונה הוא ישחק מההתחלה בעמדת הפאוור פורוורד והוא מניה די בטוחה לספק מספרים טובים בהרבה ממה שהדירוג שלו ביאהו מרמז.