הדרך הנפוצה ביותר להתכונן לדראפט היא לעבור על רשימת השחקנים ולסמן את השחקנים שאתם אוהבים. אם אתם טובים בזה ויודעים לסמן את השחקנים שיתנו תפוקה, זה יכול להספיק לכם כדי להיות תחרותיים, אבל כדי שתהיה לכם קבוצה מעולה באמת צריך אחד משני דברים –
א. מזל – אין איך לסובב את זה. אם תפסתם את השחקן המשתפר של העונה (כמו שעשיתי שנה שעברה עם אולדיפו בבחירה 61, מה שעזר לי לסיים מקום שני מתוך 14, ותודה לג'אוויל שהשבית לי את קארי ומנע ממני אליפות), יש לכם הרבה יותר כוח אש מאשר לשחקנים אחרים.
ב. זהות לקבוצה – כלומר, אסטרטגיה ברורה לגבי נקודות חוזק וחולשה של הקבוצה שלכם.

מזל אי אפשר ללמד, אנשי מקצוע נופלים בזה, אבל זהות לקבוצה אפשר לבנות עם תכנון נכון של הקבוצה.

שנה שעברה כתבתי על האסטרטגיות כלליות הנפוצות ביותר בליגות Head 2 Head (ניתן לקרוא כאן), השנה אני אלך הפוך, אבחן את שחקני הסיבוב הראשון (10 המדורגים הראשונים לפי יאהו), ואציע איזו קבוצה לבנות סביבם.

אני אסייג ואגיד שבזמן הדראפט אני עדיין ממליץ לבחור את השחקן הטוב ביותר על הלוח ולא לכפות אסטרטגיה כלשהי על הקבוצה שלכם. אני בעצמי התאכזבתי שנה שעברה כשבחרתי את איבקה ב-52, שלא האמנתי בו, אבל התאים לי מאוד לאסטרטגיה של הקבוצה (השתלב עם פורזינגיס ושני גארדים מובילים לקבוצת גארדים עם בלוקים). עדיין, זה משהו להתחשב בו כשיש לכם התלבטות בין כמה שחקנים, וכשתחשבו על טריידים בהמשך.

ג'יימס הארדן

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.449 3.7-10.0 .858 5.4 8.8 0.7 1.8 4.4 30.4

 

הארדן, שחקן מדהים שמועמד לאחד מהמקומות הראשונים בכל דראפט פאנטזי, נותן נתוני עילית בנקודות, אסיסטים, חטיפות, שלשות ואחוזי עונשין. חשוב לציין שהארדן מועיל מאוד לאחוזי העונשין לא רק בגלל ה85% שלו, אלא גם בגלל העובדה שהוא מעולה בלסחוט עבירות ומגיע לקו המון. בנוסף, יחסית לעמדה, הארדן גם תורם יפה לריבאונדים ולבלוקים, אמנם הוא לא מישהו לבסס עליו את הקטגוריות האלו, אבל אם תשיגו גבוהים דומיננטיים בבחירות הבאות, הוא יכול להיות שובר השוויון בהן.
להארדן יש שתי נקודות תורפה בין קטגוריות הפנטזי.
הראשונה, והברורה יותר, היא איבודי הכדור. הארדן הוא בין השחקנים המזיקים בליגה בתחום האיבודים, ואם לקחתם אותו אני ממליץ ללכת לפאנט איבודים (פאנט היא אסטרטגיה שבה מוותרים על קטגוריה מסוימת כדי להיות חזקים יותר בשאר הקטגוריות).
השנייה, והברורה קצת פחות, היא אחוזי השדה. על פניו, 45% אחוז מהשדה לגארד זה לא כ"כ גרוע, וכשזה בא עם 3.7 שלשות למשחק, זה לחלוטין מקובל, אבל להארדן יש ווליום זריקות מהגבוהים בליגה וזה כן נתון שמושך את הקבוצה למטה. מעבר לזה, יהיו להארדן שבועות שבהם הוא לא יפגע. אל תחשבו לרגע שזה יגרום לו לזרוק פחות, הקטגוריה תספוג מכה קשה באותם שבועות ויכול להיות ששווה לעשות גם עליה פאנט.

בגלל שהארדן כ"כ מגוון, ויש כ"כ הרבה שילובים מעניינים שאפשר לעשות איתו, קשה להמליץ על אסטרטגיה ספציפית לגביו, אבל כן קל להגיד ממה להיזהר. עם הארדן בקבוצה, שחקנים שהכוח שלהם באחוזי השדה ובמיעוט האיבודים שלהם יהיו פחות מתאימים. שחקנים כמו אוטו פורטר, כריס פול, מיילס טרנר או קוואי (אם איכשהו הוא נופל מספיק רחוק…) פחות מוצלחים לידו. גם הייתי נמנע מסנטרים שמחרבים את העונשין, כמו דיאנדרה, וייטסייד ודראמונד. אבל אל תדאגו, גם אם בחרתם אותם בדראפט, אלו שחקנים שיהיו להם הרבה קונים.

אנתוני דיוויס

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.534 0.7-2.2 .828 11.1 2.3 2.6 1.5 2.2 28.1

 

שחקן נוסף שנחשב מועמד לבחירות הגבוהות ביותר בפנטזי דראפט הוא אנת'וני דייויס. קצת סטטיסטיקות מתקדמות – בליגה שלי, שפעילה כבר 5 עונות, הוא נכלל ב-3 קבוצות אלופות (כולל אחת שלי).

כמו הארדן, גם דייויס נותן נתוני עילית במספר קטגוריות – חסימות, ריבאונד, נקודות, אחוזי שדה וחטיפות. הקטגוריה הכי משמעותית כאן היא החסימות. זו קטגוריה בעייתית במיוחד מכיוון שמעט מאוד שחקנים תורמים לה בצורה משמעותית. דייויס הוא אחד הבולטים שבהם.
בניגוד להארדן, קשה לי להגיד שלדייויס יש נקודת תורפה מאוד משמעותיות אבל כן יש לו שתי קטגוריות חלשות יותר. הראשונה היא השלשות, שלא מדאיגה אותי במיוחד, כי לדעתי שלשות זו אחת הקטגוריות שקל יותר למצוא בליגה, השנייה היא האסיסטים. קצת כמו קטגוריית החסימות שדיברנו עליה קודם, גם זו קטגוריה שנשלטת ע"י מעט שחקנים, והעובדה שבחירת הסיבוב הראשון לא ממש תורמת בזה, עלולה לסכן את הקטגוריה.

כל אסטרטגיה שקשורה לדיוויס צריכה לכלול בלוקים, הוא כ"כ טוב בזה שזה פשוט פשע לא ללכת לכיוון הזה. בנוסף, דיוויס חזק בכל שלושת קטגוריות היעילות, ולכן מומלץ מאוד להשתמש בחלק מהן. אם רוצים לפתור את בעיית האסיסטים אפשר ללכת על כריס פול בסיבוב שני (אם הוא עוד פנוי), אבל ככל שאני חושב על זה אני רואה יותר את היתרונות של פאנט אסיסטים איתו. רכזים שלא נותנים המון אסיסטים הם גם יחסית זולים וגם מאבדים יחסית פחות כדורים, מה שמתחבר מצוין ליעילות של דייויס.
שחקנים שהייתי מתרגט לפאנט אסיסטים הם ג'מאל מארי, ג'ורג' היל, מלקולם ברוגדון, ובגדול, כל רכז שמשחק בקבוצה שבה שחקן אחד מנהל את המשחק.
לגבי גבוהים, כדאי שיהיה עוד שחקן שיעזור לו בחסימות, ועוד שחקן שיעזור בריבאונד. כדאי גם שהם לא יחרבו עונשין, שילוב של מיילס טרנר ואנס קאנטר לדוגמא נשמע לי כמו שילוב מעניין מאוד ליד דייויס, בלי קשר לאסטרטגיה לגבי הגארדים.

יאניס אנטטקומפו

2018 Stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.529 0.6-1.9 .760 10.0 4.8 1.4 1.5 3.0 26.9

 

עוד שחקן שאמור להיבחר גבוה מאוד הוא הגריק-פריק. בניגוד לשניים האחרים, שמהם אנחנו יודעים בדיוק מה לצפות, יאניס רק בן 23, ועד עכשיו שיפר את הנתונים שלו בכל עונה. כבר בשתי העונות האחרונות הוא נתן נתוני עילית, אבל גרף השיפור נמשך עד עכשיו, ואנחנו לא באמת יודעים אם הוא נעצר ובאילו אספקטים של המשחק הוא ימשיך להשתפר. אני אנתח אותו כאן על סמך הנתונים של שנה שעברה, למרות שיש סיכוי לא רע שהוא יקפוץ עוד מדרגה (או מדרגות) העונה.

נתוני העילית של יאניס הם הנקודות, הריבאונד, אחוזי השדה והנתונים ההגנתיים (חסימות וחטיפות). בנוסף, יאניס תורם כמעט 5 אסיסטים למשחק, תרומה מרשימה מאוד מחוץ לעמדה.

לחשוב על אסטרטגיה מתאימה ליאניס זה קשה יותר, בעיקר כי אין לו ממש חולשות מובהקות. 3 איבודים למשחק זה לא מעט, אבל יחסית לבחירת סיבוב ראשון עם usage rate גבוה זה לא נורא. 76% מהעונשין זה לא טוב במיוחד, אבל זה גם לא אסון. אפילו בשלשות, למרות שהוא נתן רק 0.6 למשחק בשנה שעברה, הוא עדיין הצליח להעלות את האחוזים העונתיים שלו בעוד כמה אחוזים, שנה שנייה ברצף, כשהוא לוקח שתי זריקות למשחק. זה עדיין מספר רע, אבל זה אחד הדברים ששחקנים צעירים עוד יכולים להשתפר בהם.
אז כמו שאמרתי קודם, קבוצה עם יאניס יכולה ללכת להרבה כיוונים, אבל מה שהכי הייתי רוצה לעשות איתו זה להשיג סנטר ורכז בשתי הבחירות הבאות כדי לשחק על החוזקות שלו. האופציה שהכי מלהיבה אותי היא לתפוס את ג'ון וול בבחירה השנייה ואז את דריימונד גרין בבחירה השלישית. זו תהיה אחלה התחלה לקבוצה חזקה מאוד בנתונים ההגנתיים, בריבאונד ובאסיסטים, ונוטה לפאנט בעונשין ושלשות. תצטרכו להתאמץ קצת אחרי זה כדי לשמור על הרבה נקודות ואחוזי שדה, אבל זה אמור להיות אפשרי.
לגיטימי לחלוטין גם ללכת על פאנט עונשין מוחלט ולבחור כאן  שחקנים מהסוג של אנדרה דראמונד, דיאנדרה ג'ורדן ודוויט האוורד (שיכול להיות פנוי גם בתסריט שבו לקחתם את וול וגרין).

סטף קרי

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.495 4.2-9.8 .921 5.1 6.1 0.2 1.6 3.0 26.4

 

סטף קרי הוא אחד השחקנים היותר מושלמים בליגה. אין לו ממש חולשות ואחוזי השדה שלו לא הגיוניים בשום צורה. 49% מהשדה זה נתון מעולה שבדרך כלל מאפיין סנטרים שלוקחים את כל הזריקות שלהם מהצבע. השילוב שלו עם 4.2 שלשות בעונה שעברה, פשוט נראה טוב מכדי להיות אמיתי. אל תחפשו נתון כזה אצל שחקנים אחרים, הוא פשוט לא קיים, בטח לא בווליום שקרי נותן.
כשמשלבים את זה עם נתוני עילית בנקודות, חטיפות ועונשין, מקבלים שחקן עילית לכל דבר.
גם ברוב הקטגוריות שהוא  לא מצטיין בהן, קרי מצליח לתת תרומה. 6 אסיסטים זה לא עילית, אבל זו לחלוטין תרומה משמעותית לקטגוריה. 5 ריבאונדים זה יפה מאוד לרכז, ו-3 איבודים זה לא נורא לשחקן עם כזו כמות של נקודות ואסיסטים. הקטגוריה היחידה שקרי במפורש לא תורם לה היא חסימות, קטגוריה שלחלוטין לא קשורה לעמדה שלו.
אני כן רוצה להעלות כאן חשש אחד לגבי קרי – לקרי הייתה עונה מלאת פציעות שנה שעברה. גם אם הוא יישאר בריא כל העונה, הוא משחק בקבוצה שיכולה וצריכה לתת לו לנוח מתי שרק אפשר. זה מצוין לגולדן סטייט, אבל יכול לעלות לכם בפנטזי.

כמו לא מעט מהשחקנים הקודמים, גם כאן אפשר לקחת את הקבוצה לכל מיני כיוונים, אבל לדעתי הכוח של קרי הוא יותר ביעילות מאשר בווליומים. הבעיה היא שיש רק 3 קטגוריות של יעילות וזה לא מספיק כדי לנצח, לכן נצטרך עוד כמה קטגוריות נוספות. פרט לחסימות, יש לנו התחלה לא רעה להכל. כריס פול יכול להיות אחלה אופציה לבחירת סיבוב שני, וביחד עם קרי להשלים קו אחורי עם הרבה אסיסטים על מעט איבודים. גם גארי האריס ואוטו פורטר הם שחקנים מעניינים ליד קרי, כששניהם מאוד יעילים ומחזקים את השלשות והחטיפות של קרי. כיוון קצת אחר הוא ללכת על שחקנים כמו קווין לאב ואנס קאנטר, שיתנו הרבה ריבאונדים וישמרו על אחוזים טובים.

קארל אנתוני טאונס

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.545 1.5-3.5 .858 12.3 2.4 1.4 0.8 1.9 21.3

 

קא"ט מבחינתי הוא גרסת הגבוהים של קרי, עוד שחקן שהפיצ'ר המרכזי שלו הוא יעילות.
בשנה שעברה, קא"ט היה השחקן עם אחוזי השדה הגבוהים ביותר מבין אלו שעברו את ה-20 נקודות בממוצע למשחק, כמות האיבודים שלו הייתה הנמוכה מבין אלו שצפויים להיבחר בסיבוב הראשון, וגם אחוזי העונשין שלו מצוינים. קא"ט נותן נתוני עילית גם בריבאונד, תורם מאוד בבלוקים ותורם בשלשות יחסית לעמדה.
התפוקה של קא"ט יכולה לעלות על זו של שנה שעברה משתי סיבות:
א. גיל – קא"ט נכנס לשנה הרביעית שלו והוא עדיין לא בן 23. זה גיל שבו שחקנים עדיין משתפרים, ולא נדירים המקרים בהם שחקנים בגיל הזה נותנים קפיצת מדרגה של ממש.
ב. נכון לרגע כתיבת שורות אלו, ג'ימי באטלר עדיין שחקן מינסוטה, מצב שצפוי להשתנות עד תחילת העונה. באטלר מחזיק לא מעט בכדור, ועזיבה שלו אמורה להגדיל את מספר הכדורים שקא"ט מקבל, וזה צפוי להגדיל את ווליום הזריקות שלו.

כמו אצל קרי, קבוצות שבנויות על טאונס צריכות להיות מוכוונות ליעילות. בנוסף, טאונס נותן התחלה מצוינת לקבוצה מבוססת ריבאונד ובלוקים.
בתכלס, טאונס ודיוויס הם שחקנים מאוד דומים. הדגשים שלי לגבי בניית קבוצה מסביב לטאונס זהים לאלו שנכתבו על דייויס. אני כן אציין שקא"ט תורם יותר שלשות מדייויס ולכן זו יכולה להיות קטגוריה חזקה יותר בקבוצה שנבנית סביבו ושקא"ט יצטרך קצת יותר עזרה בבלוקים מאשר דייויס.

קווין דוראנט

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.516 2.5-6.1 .889 6.8 5.4 1.8 0.7 3.0 26.4

 

הגענו לאחרון השחקנים המושלמים ואולי למושלם שבהם. קווין דוראנט הוא השחקן שתורם, לדעתי, בהכי הרבה קטגוריות. אחוזי שדה, עונשין, שלשות, ריבאונד, אסיסטים, בלוקים, נקודות… בכולן הוא נותן תמורה משמעותית. החוזקות המשמעותיות של דוראנט לטעמי הן התרומות מחוץ לעמדה של חסימות ואסיסטים והשילוב של 2.5 שלשות ב-51% מהשדה. החולשות – איבודים וחטיפות, כשגם בהן הוא לא נורא.
עם שחקן כזה כדאי לנצל את התרומות מחוץ לעמדה ולהוסיף לו גם בלוקים וגם אסיסטים.
רוב הגארדים המובילים שאפשר למצוא בסיבוב שני יתאימו לקבוצה שבנויה על דוראנט. לגבי הגבוהים, מכיוון שאין המון גבוהים שהם גם יעילים, גם חוסמים וגם נותנים ריבאונד, הייתי יותר נכון לוותר על ריבאונדים מאשר על חסימות (כי 1.8 חסימות למשחק מעמדת הSF זה עילית, 7 ריבאונדים זה עוזר, אבל ממש לא עילית). שחקנים כמו מיילס טרנר או ברוק לופז יכולים להתאים כאן.
כמו במקרה של קרי, גם כאן שווה לציין שדוראנט שחקן מבוגר שמשחק בקבוצה שיכולה להרשות לעצמה לתת לו לנוח, ושכדאי להתחשב בזה.

לברון ג'יימס

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.542 1.8-5.0 .731 8.6 9.1 0.9 1.4 4.2 27.5

 

המלך! בגיל 33 ובעונתו ה-15 בליגה, לברון נתן את העונה הסטטיסטית הטובה ביותר שלו, עם שיאי קריירה באסיסטים, ריבאונדים ושלשות! אל תדאגו, זה לא הולך לחזור על עצמו.
לברון עבר ללייקרס, ולפי כל הסימנים, נראה שהוא הולך לנסות להמציא את עצמו מחדש כדי לנסות להאריך את הקריירה. התוכנית היא בגדול לשחק פחות בכנף, יותר off the ball, ולהיכנס יותר לצבע. הסיבה לזה היא שאתלטיות וסיבולת לב ריאה יורדות עם הגיל, כוח פיזי הרבה פחות.
אז, מה אני מצפה שיקרה?
קצת פחות אסיסטים (לא הרבה פחות, זה עדיין לברון), קצת יותר ריבאונדים, אולי גם בלוקים, ואולי אפילו שלשות.
בכל מקרה, הנחת העבודה היא שלברון יתרום נקודות, אסיסטים, ריבאונדים, אחוזי שדה עם ווליום זריקות גבוה מאוד וגם קצת נתונים הגנתיים. הוא לא יתרום באיבודים ובאחוזי העונשין ולכן יהיה מעניין לקחת שחקנים שגם חלשים בתחומים האלו.
אפשר למצוא הקבלה בין קבוצה שבנויה על לברון לקבוצה שבנויה על יאניס. גם כאן הגיוני לוותר על אחוזי עונשין ואיבודים, אבל אם אצל יאניס אפשר לוותר על שלשות, אצל לברון פחות כדאי, ואולי הגיוני יותר לוותר על חסימות.
גם כאן נראה לי הכי הגיוני ליצור קבוצה יחסית מאוזנת עם גארד מוביל וסנטר בסיבובים הבאים. אם בשביל יאניס המלצתי על וול וגרין כשילוב טוב, ליד לברון אני יותר אוהב את הולידיי, שקצת יותר מתאים ללברון בגלל אחוזי העונשין הנמוכים ואחוזי השדה הגבוהים, ומשם אפשר לקחת את זה לכיוון של סנטרים יותר קלאסיים.
בכל מקרה, אפשר לקחת קבוצה שבנויה על לברון לכל מיני כיוונים, הדבר היחיד שבעייתי מאוד בעיני הוא קטגורית האיבודים, לברון פוגע מאוד בקטגוריה הזו.

ניקולה יוקיץ'

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.499 1.5-3.7 .850 10.7 6.1 0.8 1.2 2.8 18.5

 

יוקיץ' הוא אחד השחקנים היותר מעניינים כאן. בניגוד לשאר שחקני הסיבוב הראשון שהם הגו-טו-גאי הבלתי מעורערים של הקבוצה שלהם, יוקיץ' הוא לא בהכרח השחקן שייקח את הזריקה כשהקבוצה שלו חייבת סל. יוקיץ' הוא השחקן שקלע הכי מעט נקודות מבין שחקני הסיבוב הראשון, אבל הוא מדורג כ"כ גבוה בגלל הרבה אלמנטים אחרים.
הדבר הכי מעניין ביוקיץ' לטעמי, הוא התרומה שלו מחוץ לעמדה. אחוזי עונשין טובים, שלשה וחצי למשחק, 1.2 חטיפות ובעיקר 6 אסיסטים למשחק. אלו נתונים מאוד לא אופייניים לעמדת הסנטר. כשמצרפים לנתונים האלו את תרומת העילית שלו בריבאונד, ואת חוסר התרומה שלו בחסימות, המסקנה ברורה – יוקיץ' הוא הסנטר המושלם כדי להוביל קבוצת פנטזי מבוססת גארדים + ריבאונד.

בשביל להצליח בכזו אסטרטגיה צריך להוסיף לקבוצה שני דברים – הרבה גארדים וגבוהים מתאימים.
הרבה גארדים זה לא קשה, רק אגיד שצריך עוד לפחות שני שחקנים של מעל 6 אסיסטים למשחק, אחרת תהיו חלשים בקטגוריה. גבוהים מתאימים זה יותר מעניין, אנחנו מחפשים כאן גבוהים שנותנים הרבה ריבאונדים ולא הורסים אחוזי עונשין, על החסימות אפשר להתפשר. השמות הבולטים שקופצים לי הם קווין לאב ואנס קאנטר.

דמיאן לילארד

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.439 3.1-8.6 .916 4.5 6.6 0.4 1.1 2.8 26.9

 

נתחיל בווידוי, אני אוהד פורטלנד ו-Dame הוא אחד השחקנים האהובים עליי בליגה. המנהיגות שלו, האובר-אצ'יבריות שלו והקרח בורידים בקלאץ' פשוט קונה אותי, והוא אחד השחקנים שאני יותר נהנה ממנו בליגה.

ועדיין, בתור שחקן לפנטזי, קשה לי להגיד שאני מתלהב ממנו יותר מדי. על פניו גארד מוביל קלאסי. עילית בנקודות, שלשות ואחוזי עונשין, סבבה גם באסיסטים, אבל הורס אחוזי שדה, ועושה את זה עם ווליום גבוה. למרות שהוא תורם קצת חטיפות, הייתי מצפה ליותר מגארד שנבחר סיבוב ראשון. אז למה הוא מדורג כ"כ גבוה? בעיקר בגלל כמה שהוא מצליח להישאר על המגרש. ב-6 העונות שלו בליגה, לילארד החמיץ רק 23 משחקים.

לילארד הוא שחקן קלאסי לפאנט אחוזי שדה. אתם תרצו אותם בקבוצה שלכם, את כל השחקנים המעצבנים שזורקים יותר מדי לסל באחוזים רעים. כמובן, רק אם הם עושים עוד משהו טוב בנוסף.

בגבוהים, מארק גאסול משתלב טוב בקבוצה כזו, כשגם לאב, דריימונד גרין וברוק לופז הם אופציות מעניינות. בכנפיים אני אוהב כאן שחקנים כמו וויל בארטון או טים הארדאווי ג'וניור.

ראסל ווסטברוק

2018 stats

FG% 3PM-A FT% REB AST BLK STL TO PTS
.449 1.2-4.1 .737 10.1 10.3 0.3 1.8 4.8 25.4

 

איך אתם מחכים לזה?
ראסל ווסטברוק, השחקן שבטח תהיתם עד עכשיו למה הוא לא כאן (Yahoo דירגו אותו 10, כנראה הרבה בגלל ניתוח שעבר בקיץ, שעלול לגרום לו להחסיר כמה משחקים בתחילת העונה).
מר טריפל דאבל הוא אחד משחקני הפנטזי המעניינים ביותר. ראסל נותן נתוני עילית ב4 קטגוריות שונות – נקודות, ריבאונדים (מלך הריבאונדים של הגארדים שנה שעברה), חטיפות ואסיסטים (מלך האסיסטים של הליגה). הבעיה היא שאר הקטגוריות, ובמיוחד קטגוריות היעילות. כמו הארדן, גם ווסטברוק הוא מתמודד קבוע על מלכות האיבודים של הליגה, וכמו הארדן, גם לו יש אחוזי שדה מטעים, שלדעתי גם ידרדרו לעומת שנה שעברה. בניגוד להארדן, ווסטברוק לא קלע עונשין עילאי, מה שאומר שיש לנו בעיה בכל קטגוריות היעילות.
הפתרון לבעיה לא רק פשוט, אלא גם כיף, קבוצת אללה-באב-אללה.
השחקנים שנרצה להביא לקבוצה הם אלו שנותנים הכי הרבה תפוקה בקטגוריות הווליומים. כל סימן ליעילות צריך להיזרק כאן מהחלון, פשוט לא אכפת לנו ממנו, וכל שחקן שטוב ביותר מקטגורית יעילות אחת צריך להיות מועמד מיידי לטרייד. יעילות זה יקר, וכדאי לקנות איתה עוד תפוקה בקטגוריות אחרות.
בגדול, לכל השחקנים שהזכרתי בהקשר של לילארד, אפשר להוסיף את הסנטרים הקלאסיים שמחרבים עונשין, ושחקנים סטייל לונזו בול שמחרבים הכל. אם תשיגו בבחירה השנייה את בן סימונס אגב, זה יכול להיות מעניין במיוחד.